Poprad má nové obchodno-zábavné centrum MAX a Hypernovu

05.12.2005 Poprad

Poprad 5. decembra (TASR) - Obchodno-zábavné centrum MAX pribudlo na prahu Vianoc v Poprade. Je spojené s Hypernovou, 20. supermarketom tohto typu na Slovensku.
Realizátorom projektu obchodno-zábavného centra je EuroMAX Slovakia, a. s. , Trnava, ktorá v Poprade investovala 700 miliónov korún z vlastných i úverových zdrojov. Predseda predstavenstva Pavol Adamec na dnešnej tlačovej besede informoval, že popradský MAX začali stavať na pozemku s rozlohou 30 000 m2, pričom zastavaná plocha predstavuje asi 10 000 m2.
\"Výstavbou obchodno-zábavného centra MAX v Poprade sa vytvorilo približne 350 pracovných miest v rámci koncesionárov a Hypernovy, \" uviedol pre TASR Adamec. Doplnil, že v zábavnej časti je bowling, 12-metrová horolezecká stena či multikino s troma sálami a kapacitou 470 miest, ktoré môže slúžiť aj ako kongresová sála. Súčasťou priestorov je gastrozóna a tiež detský kútik.
Predajná plocha v Hypernove je 4 600 m2. V centre MAX je 13 200 m2 nájomných obchodných priestorov, v ktorých sídli viac ako 90 prevádzok s rôznym sortimentom tovaru a služieb.
Parkovanie pre návštevníkov vyriešila spoločnosť v suterénnych priestoroch, čo vodiči ocenia najmä v zimných mesiacoch. \"Je tam 460 parkovacích miest a okrem toho Hypernova má vonku ďalších 220 miest, \" spresnil Adamec.
Popradský MAX slávnostne otvoria v utorok 6. decembra a o deň neskôr pribudne ďalšie obchodno-zábavné centrum v Trenčíne. Spoločnosť plánuje v budúcom roku vybudovať MAX v Nitre, začať výstavbu centier v Žiline a Prešove a súčasne pripraviť projekt MegaMAX-u v Bratislave.
 

Vyberte región